Ben jij een avontuurlijk persoon maar ook een workaholic? Veel mensen denken dat je dit niet kan combineren wegens de beperkte aantal vakantiedagen of het tekort aan loon tijdens je vakantie. Maar er zijn absoluut mogelijkheden om vaak op reis te gaan en te werken. Lees hier meer over locatie onafhankelijk werken, planningen en het kiezen van een bestemming.

 

Locatie onafhankelijk werken

Sinds de opkomst van corona zijn veel mensen thuis gaan werken. Dit heeft ervoor gezorgd dat er meer banen vrij zijn gekomen waar de flexibiliteit van locatie onafhankelijk werken heerst; een positief effect voor de reizigers onder ons. Enkele voorbeelden van mensen die prima online kunnen werken zijn copywriters, marketing professionals, video editors, social media managers, grafisch ontwerpers, administratief medewerkers, klantenservice medewerkers, personal assistants en ga zo maar door. Eigenlijk heb je alleen een laptop en een werkende internetverbinding nodig. 

Plannen

Heb jij je freelance opdrachten al gepland voor de hele maand? Dan weet je waarschijnlijk ook of je ergens aanwezig moet zijn of niet. Dit betekent dat je een reis kunt plannen en je tijd zo kunt indelen waarbij je nog genoeg tijd hebt om te werken. Boek bijvoorbeeld een vliegticket voor in het weekend, zodat je de tijd hebt om te reizen en op je bestemming te komen. Zodra de nieuwe week aanbreekt kun je weer aan het werk gaan op de nieuwe locatie. Hoe vaak je reist of van bestemming wisselt is afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren, eventuele werkgever en je budget.

Bestemming kiezen

Waar je heen gaat op reis? Waarschijnlijk ergens waar je goed werkend internet hebt. Omdat je vanuit huis werkt is het belangrijk om van te voren te kijken naar de wifi in het appartement dat je gaat boeken. Ga je een maand weg? Vaak zijn de accommodaties goedkoper bij een lange termijn boeking. Er zijn veel bestemmingen waar zogenaamde digital nomads graag komen vanwege de goede omstandigheden. Zoek online naar de beste bestemmingen en je zult er vast eentje tegenkomen die jou schikt.

Conclusie

Werk jij als freelancer of ben je dit van plan? Dan kun je voornamelijk profiteren van de vrijheid van werken en reizen. Kijk eens op Younited om opdrachten te vinden. Zorg ervoor dat je alles goed plant en kies een bestemming uit waar je ook prima je werk kunt uitvoeren. Hoe vaak je reist is afhankelijk van je budget en je type werk.