Heb jij binnenkort een belangrijk feest, of moet jij op de werkvloer een pak dragen? Dan is het essentieel dat je een stropdas draagt. Een stropdas is erg belangrijk en maakt jouw outfit helemaal af. Je hebt vast en zeker wel iemand een keer met een stropdas gezien en bijna iedere man heeft er één in z’n kast hangen. Je hebt een hoop verschillende stropdassen en deze zien er allemaal anders uit. Je hebt stropdassen met strepen, maar ook stropdassen met een leuke print erop. Je kunt het zo gek niet bedenken en dat maakt een stropdas zo speciaal. Veel mensen willen een unieke stropdas hebben, maar je kunt ook een normale stropdas kopen. Het kopen van een stropdas kan behoorlijk ingewikkeld zijn en er zijn dingen waar je rekening mee moet houden. Waar moet je nu precies op letten? In dit artikel vertellen we je daar meer over, zodat je er alles over te weten komt.

Het materiaal

De materiaal keuze van jouw stropdas is heel erg belangrijk en hier moet je altijd naar kijken. Het hangt ook echt af van de gelegenheid en van jouw persoonlijke voorkeur. Je hebt polyester, wollen, zijden en linnen stropdassen. Zijde is het geschikte materiaal als je een stropdas wilt gebruiken op de werkvloer. Het is namelijk glad geweven en het kan op deze manier het hele jaar gedragen worden. Wil je echt indruk maken met een stropdas? Dan is een stropdas gemaakt van wol ideaal en maak je hier ook echt indruk mee. Het is een warme stropdas en zijn relatief heel eenvoudig om te reinigen. 

De lengte & breedte

De lengte van de stropdas is ook erg belangrijk en veel mensen zien dit over het hoofd. Een gangbare stropdas moet volgens de laatste modetrends een lengte hebben van maximaal 150 cm. Dit is namelijk prima voor de gemiddelde man, maar als je langer bent is het beter om een langere stropdas te hebben. Daarnaast is de breedte van de stropdas ook cruciaal en moet hier ook naar gekeken worden. De gemiddelde das heeft tegenwoordig een breedte van maximaal 7,8 cm. Hoe smaller de stropdas is, hoe hipper de stropdas is. Als je een breed postuur hebt, kan het handiger zijn om te kiezen voor een brede stropdas. Een te smalle stropdas kan juist een negatief effect hebben op jouw uitstraling en dat wil je niet hebben.