websaid1

Saïd zegt

18 nov, 13:32
Mijn opinie in Knack - 'Is de democratisering van ons onderwijs gestopt?' http://t.co/N66NMrhTTF via @Knack
11 nov, 11:42
@NesibeBalta Uiteraard, je moet het geheel bekijken.
11 nov, 11:30
Mijn opinie in Knack: 'Er is geen excuus' moet het progressieve antwoord zijn op 'er is geen alternatief' http://t.co/IhPXGaQVx4 via @Knack

De buurt werkt mee aan een nieuw Sint-Lambertusplein

06april2010

 

Het Sint-Lambertusplein in Heverlee krijgt een nieuw uitzicht. Bijzonder hieraan is dat de buurtbewoners, de scholen en de verenigingen inspraak krijgen in de plannen. Vorige week konden geïnteresseerden het eerste voorontwerp bekijken in het gemeentehuis van Heverlee.

De vraag voor een heraanleg kwam er van de kinderen en de scholen uit de buurt van het Sint-Lambertusplein. De stad Leuven diende een dossier in bij de provincie en die stuurde in ruil een personeelslid om met de buurtbewoners, de scholen en de verenigingen in de buurt te praten.

"Via dit project wordt, met inspraak van de buurt, het plein nieuw leven ingeblazen", aldus schepenen Denise Vandevoort (sp.a) en Herwig Beckers (CD&V). "Het moet een gemeenschapsplein worden waar mensen samen kunnen komen of bijvoorbeeld een barbecue voor de buurt kunnen organiseren". Enkele dagen geleden werden de voorlopige plannen voorgesteld in het gemeentehuis. In mei volgt nog een laatste buurtoverleg. Tegen de zomer van 2011 moet het plein heraangelegd zijn.

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks Saïd's blik op de Leuvense en Europese actualiteit.