websaid2

Saïd zegt

8 okt, 22:11
@JDeMeulemeester Kieskringen zijn daar wel kleiner. Zou ongetwijfeld ander resultaat hebben gegeven indien dit ook zo bij ons zou zijn.
23 aug, 11:57
RT @HistoryNeedsYou: Please remember #Louvain #Leuven In Belgium, destroyed as an act of retribution 100 years ago this weekend. #WW1 http:…
14 jul, 14:17
RT @ianbremmer: You get the Cup, we get to take over another small country of our choosing. http://t.co/sDoxJpDvjh

De buurt werkt mee aan een nieuw Sint-Lambertusplein

06april2010

 

Het Sint-Lambertusplein in Heverlee krijgt een nieuw uitzicht. Bijzonder hieraan is dat de buurtbewoners, de scholen en de verenigingen inspraak krijgen in de plannen. Vorige week konden geïnteresseerden het eerste voorontwerp bekijken in het gemeentehuis van Heverlee.

De vraag voor een heraanleg kwam er van de kinderen en de scholen uit de buurt van het Sint-Lambertusplein. De stad Leuven diende een dossier in bij de provincie en die stuurde in ruil een personeelslid om met de buurtbewoners, de scholen en de verenigingen in de buurt te praten.

"Via dit project wordt, met inspraak van de buurt, het plein nieuw leven ingeblazen", aldus schepenen Denise Vandevoort (sp.a) en Herwig Beckers (CD&V). "Het moet een gemeenschapsplein worden waar mensen samen kunnen komen of bijvoorbeeld een barbecue voor de buurt kunnen organiseren". Enkele dagen geleden werden de voorlopige plannen voorgesteld in het gemeentehuis. In mei volgt nog een laatste buurtoverleg. Tegen de zomer van 2011 moet het plein heraangelegd zijn.

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks Saïd's blik op de Leuvense en Europese actualiteit.